Wees geen dief van uw eigen portemonnee: laat uw vordering incasseren door een advocaat

Geplaatst op 28 september 2020
Wees geen dief van uw eigen portemonnee: laat uw vordering incasseren door een advocaat

We ondernemen in een bijzondere periode. Een periode waarin het lijkt alsof we in de stilte voor de storm zitten: financieel ongezonde bedrijven staan (soms dankzij steunmaatregelen vanuit de overheid) nog overeind, maar we weten allemaal dat het kantelpunt steeds dichterbij komt. Dit heeft wellicht ook gevolgen voor uw onderneming. Leveranciers of klanten kunnen weg gaan vallen, maar ook voor uw debiteurenmanagement heeft dit gevolgen: als een klant failleert, kunt u in 9 van de 10 gevallen naar uw geld fluiten.

Daarom is het zaak om uw vordering juist nu te incasseren. Als u te maken krijgt met een wanbetalende debiteur, kunt u ervoor kiezen om de vordering ter incasso neer te leggen bij een deurwaarder, incassobureau of advocaat. Waar incassobureaus en deurwaarders hun diensten vaak aanbieden op basis van no cure no pay, mag een advocaat dit niet. Maar is het wel zo verstandig om uw vorderingen weg te leggen bij een deurwaarder of incassobureau? Nee, want we weten allemaal: goedkoop is vaak duurkoop.

Wat kan een advocaat in tegenstelling tot een deurwaarder wél?
Het antwoord daarop is simpel: alles! Een advocaat kan niet alleen een minnelijk traject begeleiden, maar kan ook beslag leggen, procederen bij iedere gerechtelijke instantie (dat kan een deurwaarder of incassojurist niet), beslag leggen of een faillissement aanvragen (als pressiemiddel). Deurwaarders en incassojuristen mogen alleen procederen bij de kantonrechter in vorderingen tot € 25.000,--. Willen ze beslag leggen? Dan hebben ze een advocaat nodig. Faillissement aanvragen? Idem! Een vordering van meer dan € 25.000,--? Advocaat nodig!

Het resultaat is dan ook dat u via de achterdeur alsnog grote sommen geld betaalt aan een deurwaarder of incassojurist en dat lang niet zo goedkoop uit bent als u van tevoren dacht. Bovendien vragen deurwaarders en incassobureaus vaak een percentage van de geïncasseerde gelden: dan wordt er eindelijk betaald, kunt u alsnog aan de deurwaarder af gaan dragen....

Een advocaat incasseert met impact
Als een advocaat vanaf dag 1 betrokken is, is het slechts een kwestie van doorpakken. Alle juridische middelen kunnen worden ingezet om betaling van uw vordering te verkrijgen. U verliest geen onnodige tijd indien er beslag dient te worden gelegd om uw vordering veilig te stellen. En vergist u zich niet: uw debiteuren weten dit ook! Zij weten dat een deurwaarder of incasso jurist niet alles kan en daarom komt een kwaadwillende debiteur ook nauwelijks in beweging wanneer hij door een deurwaarder of jurist wordt aangeschreven.

Ontvangt een debiteur een brief van een advocaat, dan gaan de alarmbellen vaak rinkelen. In ruim 90% van de gevallen hoeft niet eens beslag te worden gelegd of te worden geprocedeerd enkel en alleen vanwege het feit dat een debiteur met een advocaat te maken heeft.

Zet iemand op uw vordering die uw zaak behandelt alsof het haar eigen zaak is.
Van Uitert & Quist Advocaten beschikt met mr. Tatiana Quist-Koppelaar over een ervaren incassoadvocaat, die over jarenlange expertise en ervaring in de incassopraktijk beschikt en door haar cliënten een incassotijger wordt genoemd. Tatiana Quist-Koppelaar is lid van de Vereniging voor Incasso- en Procesadvocaten (en schoolt zich in dat kader voortdurend bij) en staat u samen met mr. Angelique van de Kerkhof graag bij om te zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft: uw geld! Binnen Nederland of een grensoverschrijdende incasso, bij ons bent u aan het juiste adres!

Wij werken op uurtarief, maar maken ook graag een voorstel op maat voor u zonder verrassingen achteraf. Één ding is zeker: als wij bijten, laten wij niet meer los.

Additionele informatie of een afspraak maken? Neem contact op via 0416-283292, wij helpen u graag!

Algemene voorwaarden   Disclaimer   Klachtenregeling   Privacyverklaring   Identificatieplicht