mr. Miranda van BeurdenDirect e-mailadres: vanbeurden@vanuitertquist.nl

Deel deze pagina:

Ik ben aan de Universiteit van Utrecht zowel civielrechtelijk als strafrechtelijk afgestudeerd waarna ik direct aan de slag gegaan bij een bekend advocatenkantoor in Waalwijk. Ik ben sinds 2003 werkzaam als advocaat en ik heb mij in de loop der jaren - na aanvankelijk werkzaam te zijn geweest in de algemene praktijk - gespecialiseerd in het personen- en familierecht, het jeugdrecht en het strafrecht. Ik heb de opleiding van de Vereniging voor Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators met succes doorlopen.

Door de combinatie van werkzaamheden op het gebied van het personen- en familierecht, het jeugdrecht en het strafrecht is mijn werk heel afwisselend en van saaie werkdagen is zeker geen sprake. Ik kan erg genieten van het contact met zeer uiteenlopende cliënten en de diverse juridische problemen waarmee mijn cliënten worden geconfronteerd. Het leuke van deze combinatie is ook dat ik met jong en oud te maken heb. Ik ben in staat om iedereen in begrijpelijke taal uitleg te geven over zijn/haar rechtspositie. Mijn eerlijkheid zorgt ervoor dat mijn cliënten weten waar ze aan toe zijn en niet voor verrassingen komen te staan. Laagdrempeligheid en goed bereikbaar zijn voor mijn cliënten vind ik van groot belang. Als advocaat sta je mensen bij die met een ingrijpende gebeurtenis worden geconfronteerd en een onzekere tijd tegemoet gaan. Dit kan een echtscheiding zijn met alle emotionele en financiële gevolgen voor mijn cliënt en eventuele kinderen, maar het kan ook een aangehouden verdachte betreffen die opeens niet meer in zijn eigen bed kan slapen maar noodgedwongen in een politiecel dient te verblijven. Ik word ook door de Rechtbank als advocaat toegewezen aan minderjarigen die naar een zitting dienen te komen omdat er een verzoek is ingediend dat ze in een gesloten instelling dienen te worden geplaatst. Het is dan mijn taak om de betreffende minderjarige van advies te voorzien en het standpunt van de minderjarige op juridisch correcte wijze aan de kinderrechter kenbaar te maken. Mijn geduld en mijn vermogen om goed te luisteren en juridische conclusies te verbinden aan hetgeen mij is verteld door mijn cliënten, zorgt voor tevreden cliënten die mij weten te vinden als ze onverhoopt weer met een juridisch probleem worden geconfronteerd. De band die ik op deze manier met mijn cliënten weet op te bouwen is mij heel dierbaar.

Ik heb in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Personen- en Familierecht
  • Jeugdrecht
  • Strafrecht

Deze registratie in het rechtsgebiedenregister verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied. Hiermee blijft specialisatie van mij als advocaat gewaarborgd.

Algemene voorwaarden   Disclaimer   Klachtenregeling   Privacyverklaring   Identificatieplicht