mr. Mieke de HartLinkedIn-pagina: www.linkedin.com/in/mieke-de-hart-63714380/
Direct e-mailadres: dehart@vanuitertquist.nl

Deel deze pagina:

Mijn wortels liggen in Brabant, in het rivierengebied. Mijn opa startte na de Tweede Wereldoorlog met zijn zoons in Herpt, gemeente Heusden, een transportbedrijf. Mijn moeder is de dochter van een schoenmaker, die zich eind twintiger jaren ook in die gemeente vestigde. In de zestiger jaren groeide ik met mijn vier zusjes op in de dieselwalm. De Nederlandse diensteneconomie en de Brabantse bijdrage daaraan hebben mij gevormd en later geïnspireerd om advocaat te worden.

Thuis al, aan onze keukentafel, was ik getuige van de dynamiek die het werkgeverschap kenmerkt. Mijn vader werkte dag en nacht, en vond het maar heel gewoon dat zijn personeel dat ook deed. De conflicten die daarbij onvermijdelijk waren werden pas veel later onderwerp van het typisch Hollandse systeem van polderen, CAO's en Arbeidstijdenwet. Ik weet hoe deining in het dienstverband de zondagsrust van zowel werkgevers als werknemers kan verpesten.

Een arbeidsrechtadvocaat dient zijn cliënten volledig te ontzorgen. Het beste lukt dat door met de cliënt in een vroeg stadium te investeren in de ontmanteling van het conflict: de-escaleren dus. Als het conflict toch uitloopt op het innemen van standpunten en het voeren van een procedure, blijf ik zoeken naar creatieve oplossingen.

Het is mooi om betrokken te zijn bij de bedrijvigheid van mijn cliënten. Om rond te lopen in de hal waar verpakkingen gemaakt worden voor luchtvracht, of om op de kerstborrel te mogen zijn te midden van tientallen thuiszorgmedewerksters. Kortom: om de Brabantse economie aan het werk te zien.

Op ons kantoor werk ik met jonge mensen en de VAAN, de specialistenvereniging van arbeidsrechtadvocaten, stelt hoge eisen waaraan ik ieder jaar met plezier voldoe. Ik kom uit een familie van werkpaarden, en ik prijs mij rijk te kunnen melden dat ook mijn drie kinderen uit dat hout gesneden blijken te zijn. Mijn mensenkennis, lange ervaring en specialisme zet ik graag voor u in!

Ik heb in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht
  • Personen- en familierecht

Deze registratie in het rechtsgebiedenregister verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied. Hiermee blijft specialisatie van mij als advocaat gewaarborgd.

Algemene voorwaarden   Disclaimer   Klachtenregeling   Privacyverklaring   Identificatieplicht