mr. Eelke van den HoogenLinkedIn-pagina: www.linkedin.com/in/eelke-van-den-hoogen-635b381a/
Direct e-mailadres: vandenhoogen@vanuitertquist.nl

Deel deze pagina:

Al als jong kind wist ik dat ik advocaat wilde worden. Ik heb een groot rechtvaardigheidsgevoel en dat wilde ik in mijn werk in kunnen zetten. Als kind van gescheiden ouders voelde ik me aangetrokken tot het personen- en familierecht. In dit rechtsgebied komen recht en emotie bij elkaar. Dat is wat mij intrigeert. Cliënten gaan vaak door één van de moeilijkste periodes in hun leven. Aan mij de taak om hen daar op een juridische, vakkundige, praktische en oplossingsgerichte wijze in bij te staan, waarbij ik veel verschillende disciplines moet beheersen. Mijn gereedschapskist is niet alleen uitgerust met juridische kennis, maar ook met bijvoorbeeld psychische, orthopedagogische en fiscale en financiële kennis, om op een juiste wijze in te kunnen spelen op de behoeftes van mijn cliënten en hun kinderen.

Ik ben aspirant-lid van de VFAS, de Nederlandse vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators. Ik ben er groot voorstander van om kwesties, die zich daarvoor lenen, in onderling overleg op te lossen. Dat kan door partijen als mediator bij te staan. Maar ook in samenspraak tussen mijn cliënt en de wederpartij en diens advocaat. In het personen- en familierecht hebben twee tegenover elkaar staande partijen immers vaak samen nog een toekomst, bijvoorbeeld als zij kinderen hebben. Deze toekomst moet op een nieuwe manier invulling krijgen en daar help ik hen graag bij. In die gevallen waarin het niet mogelijk is om er in onderling overleg uit te komen, schuw ik een procedure absoluut niet.

Nadat ik in 2009 afstudeerde aan de Universiteit van Tilburg (nu Tilburg University), ben ik als juridisch medewerker gaan werken op een middelgroot allround advocatenkantoor. Daar ben ik uiteindelijk ook opgeleid tot advocaat. Na jaren daar gewerkt te hebben, heb ik bewust de overstap gemaakt naar een gespecialiseerd kantoor. Waarbij ik mij verder heb kunnen specialiseren in het personen- en familierecht en mijn cliënten het beste van het beste kan bieden.

Iedere advocaat van ons kantoor is specialist in haar vakgebied. Mijn c.q. onze cliënten verdienen dat ook. Net zoals zij optimale dienstverlening verdienen. Door onze manier van werken weten onze cliënten waar zij aan toe zijn. We doen wat we zeggen, maar we zeggen ook wat we doen. Samen met mijn collega's zet ik me daar maximaal voor in.

Ik heb in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

 • Personen- en Familierecht:
  • Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen
  • Internationale kinderontvoering
  • Jeugdbeschermingsrecht
  • Mediation
  • Ouderschap en erkenning
  • Bijzondere curator

Deze registratie in het rechtsgebiedenregister verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied. Hiermee blijft specialisatie van mij als advocaat gewaarborgd.

Algemene voorwaarden   Disclaimer   Klachtenregeling   Privacyverklaring   Identificatieplicht